Bufet Ramadhan Bertemakan Kampung Boy di ANCASA HOTELS & RESORTS


Kuala Lumpur: Bertemakan Kampung Boy, Ancasa Hotels & Resorts merupakan rangkaian hotel milih UDA Holdings Berhad (UDA) yang terletak di Kuala Lumpur, Pahang, Kuala Terengganu dan Negeri Sembilan membawakan kelainan dalam mempromosikan bufet ramadhan dengan menghidangkan pelbagai masakan kampung sebagai pilihan orang ramai. Lebih dari 100 sajian masakan tradisional kampung diperkenalkan sempena Ramadhan 2018. Pada yang menggemari dan merindukan masakan kampung, bolehlah menempah awal untuk berbuka puasa di Ancasa Hotels & Resorts untuk ramadhan nanti. 


Pemilihan tema 'Kampung Boy' ini bersempena dengan Kempen 'Stay, Dine & Win' yang sedang berlangsung dan akan berakhir pada 14 Julai 2018 bersempena tarikh akhir perlawanan World Cup 2018. 

'Kampung Boy' adalah gabungan idea-idea dari cef-cef Ancasa Hotels & Resorts yang berpengalaman luas didalam masakan tradisional Melayu dan seni kulinari. Tema ini menampilkan kelainan dalam setiap resipi dan menu yang disajikan. Memperkenalkan lebih dari 120 menu masakan Melayu seperti Rendang Ayam Pucuk Maman, Udang Rangup Iman Madina, Sotong Sumbat Sos Pedas, Kambing Golek, Ikan Bakar, Rebung Masak Lemak Cili Api, Nasi Hujan Panas, Sambal Tempe, Dalca Tulang Kambing, Jenahak Sos Lada Hitam, Daging Masak Itam dan bermacam-macam lagi menu yang lazat dihidangkan. 



Apa yang menjadi kelainan persembahan masakan tradisional oleh Ancasa Hotels & Resorts adalah kesemua masakan ini dihidangkan dengan berkonsepkan 'gerai' dan 'live cooking' yang mana sebanyak 12 gerai dihias indah bertemakan 'Kampung Boy' antara nama yang diberikan seperti Warong Kampong Kerinchi, Warong Kampong Attap, Warong Kampong Kasipillay, Warong Batu Road, Kampong Klang Gate, Warong Kampong Malaysia, Warong Tradisi Kampong Melayu Subang dan Warong Kampong Baru. 

Konsep gerai ini dikekalkan agar pelanggan dapar merasai 'homely dining experience' semasa berbuka puasa nanti. "Konsep ini akan menggamit nostalgia di zaman kanak-kanak di kampung halaman serta keenakkan berbuka dengan masakan bonda" - Encik Shah Azam Khan, Naib Presiden Kanan Ancasa Hospitaliti. 






Pelbagai ulam-ulaman dihidangkan untuk menjamu selera pelanggan. 



Pelbagai buah-buahan kampong dihidangkan.


Disamping itu, pelbagai jenis kuih muih tradisional dihidangkan antaranya Kuih Ketayap, Apam Balik, Wajik, Kuih Talam, Kuih Seri Muka berserta manisan pencuci mulut selepas puas menikmati masakan yang dihidangkan. 


Aneka minuman tradisional menggamit kenangan berbuka puasa dikampong halaman antaranya Air Kelapa bersama isinya, Air Mata Kucing bersama buah Mata Kucing, Air Sirap Selasih



Manisan pencuci mulut selepas puas menikmati masakan kampung.



Harga pula adalah amat berbaloi-baloi jika dibandingkan dengan harga Ramadhan Bufet di hotel-hotel yang lain. Pelanggan boleh membuat tempahan awal dengan harga RM58.00 sebelum 12 Mei 2018. Manakala harga selepas 12 Mei 2018 adalah RM68 untuk dewasa dan RM40 untuk kanak-kanak. 


Untuk tempahan dan maklumat lanjut boleh menghubungi seperti maklumat yang tertera:

ANCASA HOTELS & RESORTS
TEL: 03-2026 6060
Website: www.ancasahotels.com















Share on Google Plus

About bonda chanteq

Bonda Chanteq yang telah lama meminati bidang penulisan mencuba bakat menulis dan mencurahkan segala idea penuisan di blogg ini dengan harapan dapat bersama-sama pembaca berkongsi sesuatu yang bermanfaat. Semoga sedikit ilmu yang dikongsi ini dapat membantu dihari kemudian kelak.

54 Comments :

  1. Menarik. Makanannya juga nampak sedap. Sangat recommended ni utk turut merasainya. Hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. seriously...makanan dia mmg sedap...semuanya sedap...

      Delete
  2. banyaknya pilihan menu! harga pun affordable tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaa harganya juga berpatutan...murah pakej buka puasa nya

      Delete
  3. bestttt nyaaa..harga pon saya rasa murah dr tempat lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaa betul...harganya lebih murah n tersangat murah dan pilihan yang banyak

      Delete
  4. Replies
    1. menunya semua menu kampung...dan sedap2 belaka

      Delete
  5. Harga tu mmg berpatutan la dengan makanan yang disajikan....Semua nampak sedap!

    ReplyDelete
  6. Sedapnya menu.. Sana sini dah mula promosi buffet Ramadan..

    ReplyDelete
  7. banyak pilihan kat sini...harga pun berpatutan...boleh la SA plan buka puasa kat sini nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom SA nanti kita berbuka bersama-sama disini

      Delete
  8. wah menu2 dia nmenarik kan...tengok pun dah tahu sedap....

    ReplyDelete
  9. Pilihan tema yang bagus, baru la feeling berada di kampung. Pilihan makanan pun banyak. Harga berpatutan. Boleh la risik-risik untuk berbuka puasa nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh sgt sis...hubungi nombor tertera

      Delete
  10. Menu-menu hidangan kampung memang sedap, banyak menu-menu yang tengok sangat menarik dan sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Kak Halimah...semua menunya sedap-sedap belaka...setiap menu bondachanteq cuba...memang terbaik

      Delete
  11. Saban tahun makanan kat sini mmg sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak Hanny..sedap sungguh makanan nya...air minumannyapun berbagai-bagai dan sedap...

      Delete
  12. Kampung Boy tu tak tahan hehehehe tapi tengok semua menu ni sedap dan menyelerakan harga pun boleh tahan murah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaa betul....makanan nya mmg sedapd-sedap belaka....

      Delete
  13. Banyak pilihan makanan kat sini ye. Ulaman dan masakan kampung pun ada. Sedapnyaa

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. ulaman-ulaman yang segar di hidangkan kepada tetamu

      Delete
  14. masakan kampung memang menjadi pilihan..terbaikla ancasa hotel..kalau dekat boleh booking untuk bulan puasa ni..semuanya nampak sedap..harga pun terbaik

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaa...sangat sedap...mmg recomended...tambahan pula harganya sgt-sangt murah.....

      Delete
  15. harga dia not bad jugak. tgk kambing golek di tergolek molek tu haiiii mmg memanggil sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaa liez..harga dia bkn saja berpatutan...tp murah sgt2 taraf hotel...harga mampu milik

      Delete
  16. What delicious dishes to break fast over. I am so hungry just looking at this spread. Will inform my friends who are in KL area about this wonderful deal!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes emily..you and your friend should taste the most delicious menus...i love to eat.

      Delete
  17. waa waa waa.... nak jugak... best tengok gambar makanan ni... uiih.. terliur Racheal

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan rach...jom nanti kita pergi masa berbuka puasa...semua sedap belaka..

      Delete
  18. wow menarik semua makanan yg ada..sure nanti bulan puasa nak try berbuka puasa with family kat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh sangat nurul..jom nanti kita bwt tempahan di Ancasa hotel untuk berbuka puasa.

      Delete
  19. Wah sedapnya menu dia
    Ada ulam ulaman yang buat nampak lagi best tu.memang kena la datang makan sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ancara sangat pandai menarik hati pelanggan dengan mempamerkan konsep kampung dimana semua jenis juadah kampung disediakan...dijemput untuk membuat tempahan awal agar dapat harga yang lebih murah.

      Delete
  20. Memang betul-betul style kampung bila tengok menu dan cara hidangan tu. Semua pun nampak sedap. Banyak pula pilihan tu. Dengan harga macam tu memang sangat berbaloi berbuka dekat sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu sis ana...air yang dihidangkanpun mengimbau kenangan masa kecik-kecik berbuka puasa di kampung dulu.

      Delete
  21. wah menarik tema buffet ramadan di Ancasa Hotel Kl ni. dekorasi makanan semua menarik, ala-ala kampung gitu. Harga pun boleh tahan murah juga. berbaloi ni try Ramadan nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaa sis huda...harga sangat-sangat murah berbanding buffet ramadhan sekitar kl...boleh bwt tempahan awal untuk dapatkan harga yang lagi rendah..

      Delete
  22. banyak betul pilihan makanan..tak sabar nak bulan puasa..nak pilih tempat buffet ramadan ..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah boleh buat tempahan awal sis....harga nya sgt berpatutan....dan makanannya sgt sedap....xrugi spend duit disini kerana semua makanannya mmg puas hati...

      Delete
  23. Hungry lah apabila nampak food tu. Happy Ramadhan in advanced.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Shini....betul-betul membuka selerakan semua makanan tu....jom lah bwt tempahan tuk bulan ramadhan nanti....pasti sedap

      Delete
  24. Hi. I am glad to read post about Bufet Ramadhan Bertemakan Kampung Boy di ANCASA HOTELS & RESORTS. Good job Its good to share with others. I like your post. Keep up the good.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Adam for your sincere comment...inshaallah i will give my best for all my readers..

      Delete
  25. Its lunch time now, and your story is making me feel more hungry. I want to taste them all.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Definitely dear...should taste all the foods

      Delete
  26. Oh, Those foodie looks really yummy, It makes me feel so hungry. I want to eat all the foods.

    ReplyDelete
  27. Ramadhan Buffet is soon started! The food does looks really yummy, and I love the theme Kampung Boy too!

    ReplyDelete
  28. Menyesal pulak baca, sepatutnya baca entri ni lepas berbuka ≥﹏≤

    Dessert tuu menggoda sangat laa I cannot

    ReplyDelete