KUNGFU STEAM SEAFOOD RESTOREN BEBAS 'PORK & LARD' DI PUCHONG, SELANGOR

KUNGFU STEAM SEAFOOD


Selangor: Kungfu Steam Seafood sebuah restoren Cina yang menghidangkan makanan halal bebas 'pork & lard'. Menu hindangannya amat menyelerakan dan sedap sekali. Pertama kali sampai direstoren ini, hati sudah terpikat dengan susun aturnya.


Menu paling istimewa adalah 'Premium Mud Crab in Butter Milk Sauce'. Rasa ketam yang dimasak bersama sos mentega susu ini sangat memukau. Jika sudah merasainya sekali pasti ingin kembali semula disini. 'Premium Mud Crab in Butter Milk Sauce' dari ketam nipah premium ini sungguh besar dan isinya amat lembut sekali. Seekor ketam ini boleh dihidangkan untuk dua orang. Di Kungfu Steam Seafood ini, hampir semua seafood dibela didalam kolam yang disediakan dan tetamu boleh memilih sendiri mengikut citarasa masing-masing. Seafood disini adalah segar dipilih dan dimasak mengikut resepi yang telah disediakan.


Untuk merasi keenakkan 'Premium Mud Crab in Butter Milk Sauce', Kungfu Steam Seafood sedang mengadakan promosi 'Buy 1 Free 1'. Jadi marilah beraamai-ramai menyerbu Kungfu Steam Seafood untuk merasai 'signature' menu disini. 


Selain dari hidangan Seafood, terdapat juga hidangan untuk kanak-kanak yang berumur 5 tahun kebawah.

Dihidangkan dengan berbagai menu makanan laut, Kungfu Steam Seafood memberikan pilihan yang terbaik bagi sesiapa yang meminati makan laut. Berbeza dengan restoren-restoren makanan laut yang lain, restoren ini sama sekali tidak menjual makan tidak halal seperti 'pork & lard'. Menjamu selera di restoren ini tidak langsung ada rasa was-was berkenaan percampuran bahan yang tidak halal. Sedikit penerangan dari pihak restoren, pemilihan untuk tidak menjual makanan tidak halal adalah salah satunya sebagai daya tarikan kepada semua kaum terutama masyarakat beragama Islam. 


Jemput beramai-ramai datang ke Kungfu Steam Seafood Restoren untuk menikmati keenakkan masakan seafood yang lain dari yang lain. Harga juga berpatutan

Ini adalah senarai harga makanan di Kungfu Steam Seafood

1.Minced Chicken with Egg Tofu - RM14.80
2.Sweet & Sout Chicken - RM29.80
3.Kong Pao Chicken - RM29.80
4.Deep-fried Fish Fillet with Thai Chili Sauce - RM28.80
5. Deep-fried Oatmeal Prawn with Salad - RM47.80
6. Superior Soup Clam with Mee Hoon - RM40.80
7. Live Tiger Prawn in Kam Heong Sauce (300gm) - RM 47.80
8. Premium Mud Crab in Butter Milk Sauce
    - Min. 2pcs RM season price + RM10 each sauce
9. Live Clam with Ginger Spring Onion (500gm) - RM34.80

5 menu teratas juga terdapat didalam set makan tengahari yang berharga dari RM12.80 hingga RM18.80 bermula dari jam 11.30 pagi hingga 2.30 petang.



Anda boleh kunjungi 

Kungfu Steam Seafood @ Puchong
13A, Jalan Puteri 7/13A
Bandar Puteri
47100 Puchong 
Selangor

Share this:

25 comments :

  1. Memang sangat menarik dan tertarik. Makanannya sedap-sedap dan segar.

    ReplyDelete
  2. SA pernah makan kat sini dan memang sedap..harga pun reasonable..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paling sedap adalah crab tu....kuah dia butter, tp xmuak

      Delete
  3. Wow mKanan smua nampak sedap.. Slalu pergi puchong tak tau nak makan kat mana.. Boleh try makan kat sini pasni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh sgt sis...makanannya nampak je pn dh sedapkan...apatahlg jika rasa..bonda yang xberapa makan seafood ni pn habis suma dirasanya....sup dia walaupun ada campuran halia, langsung xterasa halia dia kt dlm tu...dialu-alukan tuk mencuba...

      Delete
  4. Nice! I've always wondered about this place and your review is really on time! Can bring my friends there for gathering already! Thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. my pleasure Ms Sebrinah...the food so delicious...especially the butter crab...everybody love it

      Delete
  5. Mcm pernah lalu tp tk dinggah. Nmpk sedap. Boleh try lain kali if dtg puchong.

    ReplyDelete
  6. liez kalau udang dan ketammmg fav liez. uisshhh selera tgk semua menunya

    ReplyDelete
    Replies
    1. fuhhh....mmg rasa xank balik bila dh dok depan menu tu...crab butter paling win..

      Delete
  7. I'm drooling just looking at these delicious food photos and it is not doing me good at this hour. LOL Hope that I have the opportunity ti swing by Kungfu Steam Seafood one day.

    ReplyDelete
    Replies
    1. my pleasure emily...please drob by if you are in puchong area sis...too delicious and cant describe the awesome taste!!...never forget the butter crab!

      Delete
  8. OMG!! These foods are so delicious and tempting. I love reading a post talking about the foods. I love to visit this soon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...too yummy...all of these foods!!..awesome taste...

      Delete
  9. I been to this restaurant before! They definitely serve the best seafood in town! Super fresh and healthy too.

    ReplyDelete
    Replies
    1. agreed with you Sharon..the most delicious seafood I ever taste..

      Delete
  10. Its now lunchtime here and reading your story makes me super hungry! Omg thanks for making my crave for seafoods :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaa....this the right time to go there and taste it dear...

      Delete
  11. Looks so yummy. Definitely have to go and try it out

    ReplyDelete
  12. Wow! They have new menu? How come I didn't know? I still remember the taste of their seafood porridge.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yess they have the new menu especially mudcrab the most yummy seafood cooked with butter.

      Delete
  13. Lapar seafood la pulak...harga makanan memang berpatutan

    ReplyDelete

 
Designed By OddThemes and Gooyaabi Templates | Copyright ® Bonda Chanteq