Mee Bandung Man Jawa Terkenal di Senawang Negeri Sembilan
Senawang: Pada sesiapa yang pernah tinggal di Senawang Negeri Sembilan pasti sudah mengelani Mee Bandung Man Jawa yang terletak di gerai makan Taman Mawar. Mee bandung ini sangat terkenal disekitar Seremban kerana rasanya yang enak dan memukau. Khabarnya mee bandung ini berasal dari Muar Johor yang memang terkenal dengan sejarah mee bandung.

Di gerai Mee Bandung Man Jawa ini terdapat beberapa jenis mee bandung yang berlainan resepi. Antaranya adalah Mee Bandung biasa, Mee Bandung Daging, Mee Bandung Ayam, Mee Bandung Campur dan Mee Bandung Tulang. Setiap jenis ini memberikan rasa yang berlainan dan pasti jika anda merasainya sekali pasti akan dating kembali.

Setiap kali ke Senawang pasti Bonda pasti akan singgah makan di Gerai Mee Bandung Man Jawa ini dan tidak melepaskan peluang untuk merasai keenakkan mee bandung ini.

Lokasinya terletak kira-kira 5 kilometer dari Plaza Toll Senawang menghala ke Lebuh Raya  LEKAS. Pada yang ingin mencuba Mee Bandung Man Jawa ni, boleh laa Waze alamat dibawah. 

Alamat: Mee Bandung Man Jawa
Medan Selera 1
Taman Sri Mawar
56100 Ampang Jaya
Negeri Sembilan


Tel: 016-636 9043

Share on Google Plus

About bonda chanteq

Bonda Chanteq yang telah lama meminati bidang penulisan mencuba bakat menulis dan mencurahkan segala idea penuisan di blogg ini dengan harapan dapat bersama-sama pembaca berkongsi sesuatu yang bermanfaat. Semoga sedikit ilmu yang dikongsi ini dapat membantu dihari kemudian kelak.

5 Comments :