Gaya Koleksi Raya 2018 Bertemakan 'A Tale of Spring' Tudung Rekaan Istimewa Tracy Wong Bertatahkan Crystal Swarovski

A Tale of Spring

TRACYNC SCARVES
TRACYNC SCARVES

Kuala Lumpur: TRACYNC Scarves memperkenalkan koleksi tudung terbaru bertatahkan batu berkilauan Swarovski  yang dihasilkan oleh hasil kerja tangan yang unik. Pengasasnya Tracy Yong memperkenalkan 24 jenis tudung yang diperbuat daripada warna yang berlainan dari warna "cool blue to dusty dunes" di Gaya Koleksi Raya 2018 pada 13 April yang lalu. Bertemakan "A Tale of Spring", acara ini telah diadakan di Red Zone di Publika Solaris Dutamas. 


Tracync Scarf tudung yang direka disesuaikan dengan citarasa masakini. Ianya dibuat khas dengan hasil kerjatangan pengasasnya sendiri telah menjadikan koleksi tudung ini sangat memukau. Menggunakan bahan terbaik bagi mencipta rekabentuk yang menarik dan mempesonakan, Gaya Koleksi Raya 2018 menampilkan gaya yang anggun dan tersendiri. Ianya dijahit dengan jahitan tangan yang rapi dan begitu terperinci dengan menggunakan batu Swarovski sebagai "Iconic Glimmer" menghiasi tudung-tudung ini. 



Tracy berkata "Gaya Koleksi Raya 2018" memberi penghormatan dimusim bunga ini selari dengan sambutan Aidilfitri yang bakal menjelang. Tudung-tudung ini bukan sahaja menyerlahkan berbagai-bagai warna pilihan tudung dan corak yang diperolehi dalam musim bunga, tetapi ianya membuktikan bahawa tudung-tudung ini mewakili keindahan dan kecantikkan dunia. Ianya di inspirasikan oleh pelbagai pemandangan yang dapat dilihat pada musim bunga seperti corak "ikonik saree masyarakat India, Lily-of-the-Nile (Agapanthus flower) termasuk juga motif bunga dari timur tengah"

 

Bersempena sambutan Aidilfitri yang bakal menjelang pada pertengahan bulan Jun nanti dan akan diraikan oleh masyarakat Islam, bersamaan dengan penghujung musim bunga, 'A Tale of Spring' membawakan makna tersendiri apabila memperkenalkan koleksi tudung yang akan dipakai pada Hari Raya nanti bersama rakan-rakan dan sanak keluarga. 


TENTANG TRACYNC SCARVES

Tracync Scarves telah ditubuhkan pada tahun 2014 oleh Tracy Yong, yang telah mencipta dan menjual Tudung jahitan tangan yang unik bertahtahkan Batu Swarovki. Menerusi pertemuannya dengan mereka bentuk dan membuat pakaian bergaya yang berkualiti tinggi dan fesyen ditimur tengah, beliau membina jenamanya sendiri pada potongan hijab dan corak yang mencerminkan gaya hidup wanita moden Islam.



Koleksi Tracync Scarves boleh di tempah dengan melayari:

Instagram: @official_tracync
fb: @tracyncscraves
website: www.tracync.com



Share this:

23 comments :

  1. Tudung-tudung die sangat cantik-cantik kan. Tak sabar nak pergi dapatkan satu koleksi Tracync ni...hehehe..

    ReplyDelete
  2. Lawa pink and purple tuuu. Mahaiii miii

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada 24 warna yang diperkenal kan.. harga boleh lihat di website yang diberikan sis

      Delete
  3. amboi bertahtakan kristal.mesti mahal.
    Janji Kita

    ReplyDelete
    Replies
    1. buatan ekslusif oleh pengasasnya...harga boleh lihat di website yang tertera

      Delete
  4. Great collection. The Swarovski stones definitely add on the glitter and glamour. Gives it the classy feminine look.

    ReplyDelete
  5. Lovely collection! I love the beading and embroideries and the candy colored fabrics :)

    ReplyDelete
  6. Tengok pada cantiknya tu, mesti harga pun mahal2 tudung ni. Yela, ada swarovski kot

    ReplyDelete
  7. namapk lembut je material nya.. TB berkenan juga tengok .. sebab pattern dia lain dari yang lain.. will chck it out later.. yah..

    ReplyDelete
  8. Actually cantik jugak design2 ni.. i like!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg cantik-cantik design dia sis...bonda sgt tertarik

      Delete
  9. koleksi tudung mmg cantik-cantik..terutama ada batu swasroski tu lagi berseri2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semuanya hasil jahitan tangan pengasasnya...mmg sangat cantik...

      Delete
  10. Very beautiful tudung! I don't wear them but don't mind letting my Muslim friends know about Tracync Scarves.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Em...the arts of handmade so beautiful..

      Delete
  11. Tudungnya cantik sgt! i pun mau lah~ Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik sangat...boleh buat tempahan di website yang disertakan

      Delete
  12. All the tudungs has really pretty and pastel color! Did you manage to get some yourself?

    ReplyDelete
  13. Cantik laaa yang color pink tu

    ReplyDelete

 
Designed By OddThemes and Gooyaabi Templates | Copyright ® Bonda Chanteq