KERAJAAN TIMBANG 25 TUNTUTAN HINDRAF 2.0Photo: Bernama/BH Online

KUALA LUMPUR: Kerajaan akan meneliti dan mempertimbangkan 25 tuntutan Barisan Bertindak Hak Asasi Hindu (HINDRAF 2.0) dalam sidang media sidang media selepas mempengerusikan Mesyuarat Majlis Pimpinan Tertinggi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) di Menara Yayasan Selangor.

Perdana Menteri ke 7 itu berkata, ini termasuklah mempertimbangkan tuntutan HINDRAF 2.0 berkaitan tanah rancangan FELDA kepada kaum India yang berpendapatan rendah dan kemasukkan ke UNIVERISTI TEKNOLOGI MARA (UiTM) selain membuka kemasukan UiTM kepada semua kaum.
Kita akan mempertimbangkan tuntutan (HINDRAF 2.0) itu.
Terdahulu, Ketua Umum HINDRAF, P Uthayakumar, dilaporkan berkata mereka menuntut supaya UiTM yang diwujudkan khusus untuk Bumiputera dan Melayu dibuka untuk semua kaum terutama kaum India dari golongan B75.
Memorandum mengandungi tuntutan itu diserahkan kepada kerajaan menerusi Majlis Penasihat Kerajaan hari ini.
Sumber - Berita Harian Online

Share on Google Plus

About bonda chanteq

Bonda Chanteq yang telah lama meminati bidang penulisan mencuba bakat menulis dan mencurahkan segala idea penuisan di blogg ini dengan harapan dapat bersama-sama pembaca berkongsi sesuatu yang bermanfaat. Semoga sedikit ilmu yang dikongsi ini dapat membantu dihari kemudian kelak.

0 Comments :

Post a Comment