PERSATUAN AGENSI PELANCONGAN UMRAH & HAJI (PAPUH) ANJUR PAMERAN UMRAH DAN PELANCONGAN ISLAM - ZON UTARA

PERSATUAN AGENSI PELANCONGAN UMRAH & HAJI (PAPUH) ANJUR PAMERAN UMRAH & PELANCONGAN ISLAM KALI KE 2 - ZON UTARA

Persatuan Agensi Pelancongan Umrah & Haji (PAPUH) dengan kerjasama Persatuan Pelancongan Bumiputra Malaysia (PPBM) mengambil langkah untuk menyokong usaha kerajaan dalam mempromosi dan memperkenalkan pelbagai produk pelancongan termasuk pekej-pakej umrah dan Pelancongan Islam dalam memperkasakan Industri Pelancongan Islam di Malaysia dan diluar negara.

Oleh yang demikian, PAPUH & PPBM mengambil peluang untuk mengadakan PAMERAN UMRAH & PELANCONGAN ISLAM seperti butiran dibawah:-


Tarikh
:
17 Februari - 19 Februari 2019
Masa
:
10:00 Pagi - 09:00Malam
Tempat    :
RUANG LEGAR


WISMA PKNK, JALAN SULTAN BADLISHAH


05000 ALOR STAR, KEDAH

Objektif penganjuran Pameran Umrah & Pelancongan Islam ini diadakan adalah sebagai salah satu langkah memperkenalkan produk-produk pelancongan Islam kepada orang ramai disamping menjalani Ibadah Umrah di Makkah Al-Mukarramah.

Justeru itu, Penganjur amat berbesar hati untuk menjemput Tuan/Puan menyertai  pameran ini bagi bersama-sama menjayakan promosi produk Pelancongan Islam di Malaysia. Pihak  Penganjur menawarkan kiosk dengan harga yang amat berpatutan iaitu RM500.00 setiap kiosk kepada syarikat-syarikat yang berminat menyertai pameran ini. Penyertaan ini terbuka kepada semua Agensi Pelancongan dan Hotel. Sekiranya pihak Tuan / Puan telah mempunyai kiosk sendiri, pihak Penganjur berbesar hati memberikan diskaun sebanyak RM30.00.
Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi Dato’ Haji Jeffri Sulaiman 019-215 7116. Sekiranya Tuan / Puan berminat untuk mengambil bahagian dalam pameran ini, sila kembalikan borang penyertaan berserta slip bayaran kepada kami. Pembayaran hendaklah dibayar kepada Persatuan Agensi Pelancongan Umrah & Haji (PAPUH) pada atau sebelum 11 Februari 2018. Kerjasama dan sokongan Tuan amatlah dihargai.


Tentang PAPUHPersatuan Agensi Pelancongan Umrah Dan Haji (PAPUH) telah ditubuhkan pada 18hb Jun 2015. PAPUH telah didaftarkan di bawah Jabatan Pendaftaran Pertubuhan dengan nombor pendaftaran PPM-001-10-18062015.

PAPUH telah pun mempunyai lebih dari 200 ahli yang terdiri dari agensi pelancongan yang berdaftar dengan Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia. Ahli-ahli PAPUH adalah terdiri dari agensi pelancongan seluruh Malaysia yang menjalankan perniagaan Haji  & Umrah dan mempunyai LESEN KHAS UMRAH (LKU). PAPUH merupakan badan wakil kebangsaan bagi keseluruhan industri pelancongan UMRAH DAN HAJI di negara ini.

Objektif PAPUH adalah untuk mempromosikan kepentingan industri pelancongan UMRAH & HAJI. PAPUH berperanan membantu ahli-ahli untuk menyelesaikan masalah-masalah yang dihadapi oleh ahli didalam industri UMRAH & HAJI. PAPUH bekerjasama rapat dengan Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan, membantu menganjurkan pameran, seminar, konvensyen dan bengkel untuk mewujudkan kesedaran awam mengenai industri pelancongan serta memberi manfaat kepada anggotanya.

OBJEKTIF

1. Menyatupadukan, menyelia dan menyelaras aktiviti ahli-ahli.
2. Untuk membuat publisiti, mempromosi, menggalakkan industri UMRAH & HAJI

3. Untuk membuat pertimbangan atau keputusan rasmi mengenai masalah yang dipertikaikan dan menyelesaikan sebarang perbezaan yang mungkin timbul antara ahli

4. Untuk membangunkan persahabatan dan tujuan bersama di antara ahli-ahli

5. Menjadi wakil bagi pihak ahli kepada Kerajaan dan semua organisasi yang mana Persatuan mempunyai kepentingan bersama.

6. Untuk menggalakkan piawaian etika tertinggi dalam urusan perniagaan dan perdagangan.

7. Untuk mengkaji dan mempromosikan industri UMRAH & HAJI

8. Untuk mendidik orang ramai mengenai fungsi pelancongan dan ejen pelancongan UMRAH & HAJI.

9. Untuk tidak menggalakkan persaingan yang tidak sihat tanpa mengganggu inisiatif dan menjalankan perniagaan berdasarkan persaingan adil.

PERSATUAN AGENSI UMRAH & HAJI (PAPUH)

NO 25A, JALAN PINANG E, 18/E
SEKSYEN 18
50200 SHAH ALAM
SELANGOR
03-5549 3188
fb: Papuh Msia


" Jom sama-sama meriahkan Pameran UMRAH & PELANCONGAN ISLAM"


No comments

Powered by Blogger.