SELAMAT MENYAMBUT HARI ULANG TAHUN DATO' SRI SITI NURHALIZA!

 DATO' SRI SITI NURHALIZA SAMBUT ULANG TAHUN KE 40




Hari ini 11 Janyari 2019 adalah ulang tahun kelahiran penyanyi tersohor Malaysia Dato' Sri Siti Nurhaliza Taruddin. Siapa yang tidak mengenali beliau? Antara artis tanahair yang berjaya mencipta nama bukan sahaja di Malaysia, malah di peringkat antarabangsa. Sebut sahaja Siti Nurhaliza, pasti tidak ada yang tidak megenali beliau.




Beliau adalah artis yang Bonda minati sejak kemunculan beliau dari tahun 1996 lagi. Banyak lagu-lagu beliau ditahun itu menjadi kegemaran Bonda. Suaranya yang lunak memang tiada tandingan. Beliau memang layak diberi pengiktirafan dan icon kepada masyarakat. Mempunyai budi pekerti yang luhur, lemah lembut menjadikan beliau diminati semua golongan masyarakat. 



Antara lagu-lagu beliau yang bonda suka sangat adalah Wajah Kekasih, Kesilapanku Keegoaanmu, Azimat Cinta, Bicara Manis Menghiris Kalbu, Aku Cinta Padamu dan banyak lagi. Pendek kata semua lagu-lagu beliau Bonda suka. Macam-macam kenangan mengusik jiwa jika mendengar lagu beliau. 

Hari ini hampir semua stesen radio membuat liputan khas bersempena hari kelahiran diva kesayangan kita ini. SELAMAT MENYAMBUT ULANGTAHUN KE 40 DATO' SRI SITI NURHALIZA!!. Semoga dirahmati dan berjaya.


Share this:

34 comments :

  1. she's such a legend... selamat menyambut hari ulang tahu dato siti! love her voice very much! Nice..

    ReplyDelete
  2. Agreed!!...she has her own aura....

    ReplyDelete
  3. I peminat TokTi ! suka sangat dengar lagu ni now fanatik dekat aafiyah jugak hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya rata2 rakyat malaysia ni mmg suka tok ti ni...suara dia plg sedap laaaa....20 tahun dulu mana ada lagu dlm youtube ni...so beli laaa cd...

      Delete
  4. Wow...tok ti suaranya memang tak boleh dipertikaikan lagi. Suaranya kalau live dan dalam radio sama je. Ingat dulu kawan ajak tengok Siti masa tu kat USJ. Pergilah kami mengejar Dato Sri Siti ni. Hahaha...masa tu muda la kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann....BC mmg minat tok ti ni dari mula dia keluar...

      Delete
  5. Datuk Siti memang terbaik. umur 40 tapi masih kekal cantik muda berseri. Beza umur cx dgn dia 10 tahun. Hahaha ini pon angka 3 dah rasa tua haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha...xpe...masih boleh maintain awet muda

      Delete
  6. Selamat Ulang tahun Dato siti Nurhaliza. Sweet 40th, tapi masih cantik gitu. Suara pun still maintain macam dulu-dulu. Tapi birthday tahun ni medti lebih bermakna sebab ada aafiya kan

    ReplyDelete
  7. Adakah Bonda salah seorang Sitizoners? Hehe. Sangat setuju bahawa Siti adalah seorang artis yang sangat lemaj lembut, elok pekerti dan saya pun peminat beliau juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...blm lagi jadi Sitizoners...maklumlah dh pangkat mak2 ni...tp mmg minat ct dari 20 tahun dulu....lagu2 dia semua best2

      Delete
  8. Siapa tak kenal tokti kan, semalam pun hampir kesemua stesen radio pasang lagu tokti sempena hari lahir tokti semalam,apapun selamat hari lahir buat tokti yg ke-40. Moga tokti terus menjadi orang yang sangat merendah diri dalam apa jua kelakuan ❤️

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann....rasanya masyarakat malaysia xde yg xkenal tok ti ni...dari sekecil2 anak sampai ke nenek2..mesti kenal siapa ct nurhaliza

      Delete
  9. wah bunda siti nurhaliza salah satu artis idola saya , semoga tambah sehat dan panjang umur

    ReplyDelete
  10. Swlamat ulangtahun dato ct.. Kan. .Suaranya dari dulu tak berubah. .Sama je sedap sungguh. .Dengan anaknya afiyah yang comel tu. .Semalam lagu tokti dimainakn di setiap radio

    ReplyDelete
    Replies
    1. sepanjang hari lagu tok ti je kan kt corong radio

      Delete
  11. Still remember her appearance in Bintang RTM yearsss ago! Gosh I'm old too hahaha. Dari zaman Jerat Percintaan sampai skrg. Walaupun bukan die hard fan, tapi kagum dgn dia sbb pandai jaga nama baik sbg artis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yesss!!...kita sama...dh tua laa gamak yaa kita nikan....kagum dengan dia....sgt menjaga tatasusila

      Delete
  12. Sy pun peminat Dato' Sri Siti Nurhaliza, suka orgnya yg peramah dan lagu yg merdu. Selamat ulangtahun Dato' CT!

    ReplyDelete
  13. HAPPY BRITHDAY DATO' CT ! you are one of the best artist in Malaysia.

    ReplyDelete
  14. Tok ti memang talented person. Dia memang ada aura tersendiri dari muda sampailah sekarang. Suka sangat dengen personaliti dia sepanjang bergelar artis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu....seorang yg sangat menjaga peridbadi

      Delete
  15. Artis yang profesional dan beretika. Saya salute dengan dato siti. Tak mudah melatah dan terus maju kehadapan mencipta nama.

    Selamat hari jadi Dato Siti Nurhaliza!

    ReplyDelete
  16. Happy birthday tok ti..dah 40 taun dah umur tapi nampak muda lagi. Minat sangat kat dia..lemah lembut orangnya cam kak hanny gak..hehehe. Moga terus maju jaya

    ReplyDelete
  17. SELAMAT MENYAMBUT ULANGTAHUN KE 40 DATO' SRI SITI NURHALIZA!! can't believe she's 40 dah.. wow!

    ReplyDelete

 
Designed By OddThemes and Gooyaabi Templates | Copyright ® Bonda Chanteq