Chichi Beranak Kali Ke 2



Chichi Beranak Kali Ke 2 | Kucing kat rumah Bonda Dak Chichi ni beranak kali ke 2. Haaa kali ni ChiChi beranak sekali 5 ekor. Nampaknya kali ni warna anak-anak bulus ni warna gelap berbanding anak-anak bulus yang lahir sebelum ni.

Chichi ni keturunan British short hair (BSH). Bapa anak-anak bulus ni nama dia Smokey. Smokey nipun keturunan BSH juga. Chichi ni masa beranak kali pertama dulu dia masih tak pandai nak jaga anak dia.



Dah pandai dia lindung anak dia. Bila kita dekat je dia akan cepat-cepat pergi kat ank dia & peluk tuk lindung ank dia dari kita kacau. Paling garang dia merengus macam nak bagitau kita 'Jangan kacau anak aku!'...cam tulah lebih kurang...


Bila anak dia nak menyusu je dia lari. Kesian anak-anak bulus tu. Tapi kali ni Chichi dah pandai jaga anak-anak dia. itulah kan, besarnya kuasa Allah. Kucing yang tak ada akalpun pandai jaga dan sayang anak-anak yang dia lahirkan. 

Chichi juga mak kepada Jerry yang demam beberapa bulan dulu tu...[Baca: Suhu Badan Tinggi, Jerry Demam!]. Dak Jerry ni adik beradik dengan Jebat. Masa lahir dorang ada 4 ekor adik beradik. Tapi seekor mati. Yang lagi seekor ibunda Bonda bagi namanya Leo.


Ni Smokey bapa kepada anak-anak bulus tu


Dak Jerry




Dak Jebat


Dak Leo

Ketiga-tiga anak bulus ni batch kali pertama Chichi beranak. Hanya tinggal Jebat sahaja bersama-sama Bonda. Leo dan Jerry sudahpun dapat tuan yang baru. Harap anak-anak Chichi yang baru lahir ni sama jugalah bulunya dengan abang-abangnya.



Yang ni dak Tom. Kacukan stray cat dan parsi. Kami bagi dia nama Tom sebab warna dan muka Tom macm kucing dalam Tom & Jerry tu....Hahahaha...Tom ni baik...Diam je..Tapi Bonda bercadang nak carikan ibu bapa angkat tuk Dak Tom ni. Sebab dah banyak sangat anak bulus kt rumah.

Jika anda berminat nak adopt dak Tom ni boleh hubungi Bonda dengan >>click disini<<



Yang ni pula Bonda jumpa anak bulus kat penjuru rumah beberapa minggu yang lalu. Comel-comel semuanya. 


Terima kasih kerana membaca. Anda dialu-alukan untuk tinggalkan komen dan kongsikan artikel ini untuk perkongsian ilmu. Jemput klik >>disini<< untuk follow Blog Bonda Chanteq.


16 comments:

  1. macam2 baka dah kucing bonda ni
    suka tengok gebu gebas semuanya
    jery jebat leo tu bapaknye Smokey jugak ke?
    sebab jery leo bulus mcm persian, jebat je ada iras bsh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Azra..bermcm2 jenis...yg jumpa hari tu rasanya stray + persian....jebat, jerry n leo satu bapa dengan Smokey...

      Delete
  2. kalau dari british short hair ni mesti comel-comel.. saya tak minat sangat kucing tapi suka tengok kucing sebab anak-anak ada alahan bulu kucing..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Mus...BSH ni mmg lain ghoman eaaa....hahahha....BOnda pn sebenarnya pengidap athma teruk...ikutkan xboleh bela kucing...dulu2 takut kucing...tp skrg ni alhamdulillah allah bg keberanian n syg kucing...

      Delete
  3. alahai bulu depa. ya Allah geram nya. dah serupa karpet. hehe

    ReplyDelete
  4. Bezanya warna tapi eeeiii geram tengok comel lepastu bulu pun kembang

    ReplyDelete
  5. Murah rezki awak dapat cucu cucu bulus ni
    Comel2 anak Chichi yang first tu

    ReplyDelete
  6. eii bestnya dapat baby baru 'ramai' pulak tu hahahaha cute je dia protect anak dia hahaha

    ReplyDelete
  7. Oh wow!!!!! I am so in lurveeeeeee 😻😻😻😻😻😻😻😻😻😻 comel nyer your cats. Kuching spesis British short hair memang comel. Sebab tu ramai org suka. Untung you.

    ReplyDelete
  8. Alahaiii ada baby baru..comei gila..kalau dapat ni mau kena cium2 ni. Comei2 kucing bonda, kucing sis kucing biasa je..jumpa dn ada yg ambik kat spca.

    ReplyDelete
  9. Eeeeee geramnyaaaa. Suka sangat kucing warna kelabu macam ni. Kat sekolah dulu ada kucing kelabu, budak-budak panggil nama dia Karpet sebab macam karpet je bulunya haha

    ReplyDelete
  10. Uishhh BSH tu. BSH tu takde nak bagi adopt ke? Hehehe.

    ReplyDelete
  11. Seronok tengok bila membesar dengan sihatkan. Buat peneman dan Sal memang kagum dengan #catlovers. Bukan senang nak jaga kucing sebab perlukan kesabaran yang tinggi

    ReplyDelete
  12. Banyaknyaaaa.. saya ada bela seekor dah dalam 4~5 bulan dah umurnya.
    Kucing umur berapa ya boleh bunting ? Saja tanya takut kena terkam dengan kucing jiran haha

    ReplyDelete
  13. Alahai... Comel.gebus nya.
    Kita suka kucing! Cuma kita ni alah sikit, lelama pegang nanti asthma.
    Kalau laaa dapat sekor ni bestnya

    ReplyDelete
  14. Alaaaa.. Comeynya baby2 dia.. Maonya pun comey gak.. Geramnya nengok.. Kita suka kucing. Tpi tak reti nak bela.. Hahhaha

    ReplyDelete

Powered by Blogger.