Header Ads

Bantuan Sara Hidup (BSH) 2019 Dibuka Untuk Permohonan

Permohonan Bantuan Sara Hidup Dibuka Bermula 1 Februari 2019



Pastinya ramai yang telah mengetahui berkenaan Bantuan Sara Hidup (BSH) 2019 yang telah dibuka untuk permohonan. Ada juga diantara kita yang telah menerima bantuan kewangan ini. Pada yang masih belum mendaftar, permohonan masih lagi di buka bermula 1 Februari 2019 sehingga 15 Mac 2019. Permohonan boleh melalui borang yang disediakan dia Lembaga Hasil Dalam Negeri ataupun melalui Online.

1. Syarat kelayakan BSH 2019.



2. Kaedah Permohonan BSH 2019



3. Senarai Semak Dokumen 



4. Siapa Yang Tidak Layak BSH 2019




5. Proses Verifikasi BSH 2019



6. Skim Khairat Kematian & Prosedur Tuntutan




7. 4 Kategori Bantuan Sara Hidup 2019



8. Makluman Keputusan Permohonan BSH 2019



9. Maklumat Penting Pemohon



10. Saluaran Pertanyaan Berkenaan Bantuan Sara Hidup

















17 comments:

  1. wah dah dibuka ye..lupa pulak pasal BSH ni sebab kita tak layak

    ReplyDelete
  2. Harap2 bantuan seperti ini disalurkan kepada yang memerlukan. Pernah juga dengar mereka yang layak tak dapat bantuan seperti ni. Nak hidup kat bandar2 besar ni perit sikit la kalau gaji rendah, anak pun ramai sebab komitmen tinggi. Tahniah kerajaan yang memerintah tahun 2019!

    ReplyDelete
  3. aida skrol jer la :)
    tak baca details. sebab x kan layak.
    x byk bantuan / subsidi yg layak dpt kat negara tumpah darah ku ini.
    jeling jer apa2 announcement. and gigit jari sebab frust! ha ha ha ha ha...

    ReplyDelete
  4. SA tak apply lagi..ikutkan pendapatan bawah 4000, tapi dalam rumah SA tu abah SA dapat..tu yang x sure boleh apply lagi ke tak..since SA ni ibu tunggal

    ReplyDelete
  5. alaa kite dah tak layak nak isi. dulu orang bujang ada insentif skarang dah takde ahahah tapi bagus gak daripada membazir kan

    ReplyDelete
  6. Jnad dah dapat yng batch pertama.. Alhamdulillah. .Sso sesiapa yang layak boleh start mohon. .boleh la dapat tolong sikit beli barang dapur semua kan

    ReplyDelete
  7. Kalau ikut kriteria memang layak tapi taktau la boleh dapat ke tak. So kita ikut cakap husband je la. Isi je, dapat tak dapat belakang kira. Huhuhu.

    ReplyDelete
  8. Elok gak ada bantuan camni. Sebab bukan senang kot nak hidup di zaman serba serbi harga naik melambung camni.

    ReplyDelete
  9. ALHAMDULILLAH KATEGORI BUJANG DAH TAK ADA. JADI KALAU BEGINI, KERAJAAN MUNGKIN USAHAKAN UNTUK PENJIMATAN. SEMOGA YANG MANA LAYAK DAPAT TU, GUNAKAN DUIT DENGAN BERHEMAH :)

    ReplyDelete
  10. Tak pernah dapat pun walaupun kita ni ibu tunggal n jaga anak sendiri. Tak apa lah..biarlah mereka yang lebih layak dapat..(ayat merajuk ni..hehehe).

    ReplyDelete
  11. Very good information. Thank you for sharing. Will be very useful for many people.

    ReplyDelete
  12. Banyak membantu bila ada bantuan macam ni. Walaupun xde banyak mana tapi ianya mmg perlu untuk membantu ekonomi pd mereka yg memerlukan

    ReplyDelete
  13. Teringin nak mohon. Tp rasa mcm susah je nak dapat. Huhuhuk.
    Even gji suami dh masuk rm4k pn. Tp ada anak 2. Kita x kje kan. Tapi ingat nak try je. Mana tahu ada rezeki tuk anak2 kn.

    ReplyDelete
  14. Alaaa..baru nak apply hahahah tapi macam tak layak je..anyway good info kak so semua boleh tau pasal ni

    ReplyDelete
  15. Thanks for the details and information sharing. This is very helpful and useful for those who really need it. I will share it out.

    ReplyDelete
  16. Ohh thanks for info ni. Hari tu ada makcik tu tanya kita, tp kita x tau. Pasni boleh la bgtau dia balik pasal ni.

    ReplyDelete
  17. Harap yg dapat tu golongan yang sepatutnya lah kan. Taknak la ada yg tak layak tapi dapat jugak.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.