Perbaharui Cukai Jalan & Insuren Kenderaan Bersama Ilham Jitu Sdn Bhd | Cukai jalan hampir tamat tempoh. Ini bermakna Insuren juga bakal tamat seiring tarikah tamatnya cukai jalan. Seperti biasa, Bonda akan berurusan dengan Syarikat Ilham Jitu Sdn Bhd yang terletak di Ampangan Seremban untuk memperbaharui cukai jalan dan insuren kenderaan.

Mudah berurusan dengan Syarikat Ilham Jitu Sdn Bhd ni. Sebenarnya keluarga Bonda telah menggunakan perkhidmatan Syarikat Ilham Jitu Sdn Bhd sejak tahun 2000 lagi. Bukan kenderaan Bonda sahaja perbaharui cukai jalan dan insuren, malah kenderaan suami juga menggunakan servis syarikat ini. Kiranya kami pelanggan tetap syarikat ini sejak 19 tahun dulu. 

Perkhidmatan yang ditawarkan Syarikat Ilham Jitu Sdn Bhd;

1. Perbaharui cukai jalan 
2. Perbaharui insuren takaful & conventional cenderaan
3. Jualan Kenderaan Ibaru, Import & terpakai
4. Towing Kenderaan
5. Servis Puspakom & JPJ
6. Urusan pinjaman pembelian / jual kenderaan secara Islamic
7. Ejen Umrah / haji bersama syarikat pelancongan Mursyid Al-Haramain

Ini antara servis yang ditawarkan oleh Syarikat Ilham Jitu Sdn Bhd. Bukan sahaja berkaitan kenderaan, malah menawarkan juga pakej-pakej umrah ke tanah suci. Kiranya semua dalam satu. Mudah semuanya ada.


 Perlukan servis diatas boleh hubungi dialamat dibawah;

Syarikat Ilham Jitu Sdn Bhd

No 64, Jalan Pulasan, 
Bandar Baru Ampangan,
70400 Ampangan,
Negeri Sembilan
(Berhampiran UTC Ampangan)
No Tel: 60 13-679 9980 (Sham)
Waktu operasi : Isnin - Ahad (9:00 pagi - 5:00ptg)
Sekarang ni dah mudah. Jika dulu kena pergi kedai tinted untuk tampal roadtax ni kt plastik tinted, sekarang ni syarikat insuren dah sedia siap-siap plastik tampal untuk letak di cermin kenderaan. Tak perlu tampal roadtax terus ke cermin. Cerminpun bersih. Renew roadtax kali ni taukeh kedai bagi percuma surah yassin. Terima kasih diucapkan. 

Apo tunggu laie, mohla poie kek Ilham Jitu buek roadtax keto!